Een paar tips over haarverzorging

Door een goede verzorging kan haaruitval niet worden gestopt; wel kan het ertoe bijdragen de haaruitval niet onnodig te versterken en op die wijze dus aan het behoud van het haar bijdragen.

De volgende tips helpen om sterkere haaruitval te voorkomen:

  1. Een shampoo gebruiken met een huidneutrale PH-waarde (5,5) die op het huidtype is afgestemd. Volgens mij is het hier niet perse nodig naar dure middeltjes te grijpen. Parfumering en andere hulpstoffen horen in een optimaal verdraagbare shampoo niet thuis.

  1. Kleine hoeveelheden shampoo gebruiken en met lichte bewegingen in de hoofdhuid inwrijven. Onnodig grote hoeveelheden shampoo kunnen de hoofdhuid sterk belasten. Niet vergeten goed uit te spoelen!

  1. Het is het beste om het haar gewoon te laten drogen na het douchen. Als dit qua tijd niet mogelijk is, kan dit ook met een handdoek worden gedroogd: voorzichtig vooraan beginnend en rustig naar achteren drukkend. In geen geval met de handdoek droog wrijven! Daarbij kunnen veel haren uitvallen en de structuur van het haar kan hiermee worden verwoest. Föhnen doet u uitsluitend met matige temperaturen, liever iets langer koel dan heet en kort föhnen. Natuurlijk de föhn op voldoende afstand van het hoofd houden.

  1. Frequent haarwassen is niet erg, zolang een milde shampoo gebruikt wordt en de haren voorzichtig gewassen en gedroogd worden. Door regelmatig haarwassen wordt talg en vuil van de hoofdhuid verwijderd, wat bijdraagt aan een betere doorbloeding.

  1. Om uw haar te kammen kan het beste een grove borstel met afgeronde punten worden gebruikt. Het gebruik van metalen borstels is niet aan te raden. Kunststof of hout werkt even goed en is doorgaans beter verdraagbaar voor de hoofdhuid.

  1. Spanningen op het haar, bijvoorbeeld door het dragen van vlechten, en trekkracht op het haar moeten algemeen worden voorkomen.